De ce sa folosesti YouTube pentru promovarea afacerii tale

youtube-344106_960_720Youtube a devenit deja sinonim cu succesul si cu promovarea online. Cu cateva milioane de vizitatori unici in fiecare zi, aceasta retea enorma de broadcasting este considerata unul dintre cele mai importante instrumente de promovare din zilele noastre, alaturi de Facebook, Twitter sau LinkedIn.

Datorita unui mediu extrem de competitiv si a usurintei in utilizare, Youtube te ajuta sa-ti atingi nisa cu usurinta si sa convertesti vizitatorii site-ului tau in clienti pe viata. Fie ca ai o firma de promovare, un magazin online, o firma de transporturi, sau doresti sa promovezi o personalitate si sa-i cresti popularitatea, trebuie sa realizezi ca cine nu foloseste Youtube ca si mediu de promovare ramane cu doi pasi in urma fata de competitorii directi si automat rateaza o multime de ocazii de a prospera in economia actuala.

De fe functioneaza?

Aceasta este o intrebare legitima pe care multi proprietari de afaceri o pun inainte de a folosi acest instrument de promovare. In primul rand, Youtube este la fel de simplu de folosit ca si Facebook. Atunci cand vezi un video care iti place, ai tendinta de a-i da share pe toate conturile tale (in general pe Facebook, Twitter si Google Plus). Daca un video postat de tine este atat de bine realizat incat este promovat de circa 100 vizitatori de zi, in doar o saptamana acesta poate ajunge la peste 5000 vizitatori unici (avand in vedere ca fiecare vizitator il da mai departe la inca 50 care il vizualizeaza). Din acestia, cel putin 1% (50 vizitatori) iau decizia sa devin clienti, iar din numarul lor inca 10% (5 clienti) vor ramane clienti fideli care iti vor promova afacerea pe viata.

Beneficii ale Youtube

Deja, Youtube a devenit al doilea cel mai accesat site dupa google.com. Haideti sa ne uitam la cateva dintre beneficiile acestuia pentru afacerea ta:

– Este gratis. Ce alt beneficiu mai mare decat sa te folosesti de o unealta de promovare care nu te costa nimic? In afara de investitia in timp pe care trebuie sa o faci, Youtube nu iti va lua nici un ban (totusi poti investi in anumite instrumente si servicii de promovare in Youtube, daca doresti sa maximizezi utilitatea acestui sistem).

– Orice video poate ajunge viral. Daca un videoclip uploadat este destul de bun ca sa prinda la public, acesta poate ajunge viral. Cu alte cuvinte, e posibil ca zeci de mii de utilizatori Youtube sa-l distribuie mai departe si sa ti-l promoveze pe gratis. Nu e minunat?

– Audienta atat globala cat si locala. Un alt mare avantaj al Youtube este ca ai access la o piata globala. Pe langa piata din Romania, poti utiliza anumite cuvinte cheie care sa targeteze si clientii din UK sau US.

– Promovare 24/7. Un alt mare beneficiu al Youtube pentru promovarea afacerii tale este ca acesta lucreaza pentru tine. Dupa ce ai creat un anumit video de promovare sau de atragere a noilor clienti pentru business-ul tau, poti sa te ocupi de alte lucruri la fel de importante, deoarece video-ul tau va fi promovat si cand tu esti offline.

Mai exista multa alte beneficii ale Youtube, dar pe acestea te vom lasa sa le descoperi singur.

No comments yet.

Leave a Reply

Powered by WordPress. Designed by WooThemes