Tot ce trebuie sa stii despre video marketing pentru companii

Corporate_Interview_in_StudioTot mai multe corporatii si companii de dimensiuni medii si mari au inceput sa realizeze importanta video marketingului online, iar incet, incet incep sa stapaneasca puterea acestuia. Exista tot mai multe povesti de success in domeniul B2B (Business to Business) de companii care reusesc sa-si depaseasca potentialul si sa-si imbunatateasca radical relatiile cu companiile cu care lucreaza.

Mari directori de marketing, manageri de social media si directori de branding incep sa prinda aspectele fundamentale ale optimizarii continutului online si a promovarii de continut unic, care sa atraga noi companii inspre o colaborare de viitor, de lunga durata. Ceea ce diferentiaza o abordare de video marketing intre companii de una destinata strict clientilor persoane fizice este o schimbare in domeniul in care se concentreaza efortul de marketing. Strategia este una diferita.

In acest caz, este important de realizat faptul ca orice companie sau corporatie este formata din oameni. Este logic ca nimeni nu creeaza un videoclip atribuit unui produs sau unui obiect, ci creaza un video destinat unor persoane dintr-o companie. Nu compania este cea care citeste un articol pe blog, propune un schimb sau implementeaza o noua alianta strategica, ci oamenii sunt cei care fac aceasta.

Scopuri si obiective – Inceputul unei campanii B2B de succes

O campanie de video marketing B2B va avea intotdeauna atat scopuri cat si objective. In general scopurile sunt acele predictii pe termen lung, cum ar fi: cresterea vanzarilor, cresterea constientizarii brandului in randul consumatorilor, dublarea cifrei de afaceri etc. Pe de alta parte, obiectivele reprezinta strategii de scurta durata, si includ cresterea numarului de vizualizari pentru un videoclip, atragerea mai multor vizitatori pe blog si pe site etc. Daca vrei sa ai succes in campania ta de video marketing cu alte companii, trebuie sa tii seama de urmatoarele aspecte:

– Stabileste obiective care, daca sunt indeplinite, sa conduca la indeplinirea scopurilor pe care le doresti pe termen lung.
– Stabileste scopuri care sa garanteze investitia pe termen lung facuta.

O abordare creativa a video marketingului B2B

Trebuie ca in primul rand sa-ti folosesti creativitatea pentru a studia persoana care va vizualiza videoclipul pe care doresti sa-l trimiti companiei cu care doresti sa lucrezi pe viitor. Exista o mana de oameni sau un om, cel mai adesea directorul de marketing, care va vizualiza videoclipul trimis de compania ta, si va lua decizia finala. Studiaza-i hobbyurile si vezi ce lucruri ii capteaza atentia in mod special, iar apoi creeaza un video unic care sa-l surprinda in mod placut.

Totodata, nu uita sa creezi un videoclip prin care sa-l faci pe decident sa inteleaga beneficiile pe care le-ar avea din colaborarea cu firma ta. Daca creatia departamentului tau de marketing va prinde la o companie, o vei putea folosi pentru a incerca sa atragi si alte firme din acelasi domeniu. Tot ce trebuie sa faci este sa fii creativ si sa personalizezi fiecare videoclip. De preferat este ca la sfarsitul acestuia sa-i multumesti in mod direct fiecarui director de marketing in parte. Aici este vorba despre cel caruia i se adreseaza videoclipul. Daca vei face aceasta, nimeni nu va putea banui ca acest video de promovare a fost trimis si in alte parti, si se va simti flatat de gestul tau.

Nu in ultimul rand, incearca sa stabilesti un echilibru intre mesajul de promovare si valoarea acordata divertismentului in video. Fii creativ  si eforturile iti vor fi rasplative atunci cand folosesti video marketingul intre companii.

No comments yet.

Leave a Reply

Powered by WordPress. Designed by WooThemes