Descopera importanta video marketingului in zilele noastre

Ambox_important.svgCererea de continut video creste in fiecare an in mod exponential. De fapt, unii analisti si marketeri de renume international chiar prezic faptul ca in 2013 sumele cheltuite pe promovarea continutului video online vor depasi sumele cheltuite pe promovarea prin tiparituri, cum ar fi brosuri, pliante, carti de vizita etc.

Statistici referitoare la video marketing

De ce este video marketingul atat de important? Daca studiem statisticile, ne vom convinge noi insine de importanta acestuia. Conform Socialtimes.com, in al treilea trimestru al anului 2011, cresterea de promovare a videoclipurilor prin ad-uri a intrecut cresterea totala a vizualizarii de videoclipuri pe Internet. Totodata, veniturile din promovarea de videoclipuri pe Internet s-au triplat in doar un trimestru.

Conform Marketingprofs.com, utilizatorul de Internet vizualizeaza un minim de 16 ore de videoclipuri pe luna. Mai mult, doar pe Youtube, care este al doilea cel mai mare motor de cautare dupa Google, sunt vizualizate videoclipuri de circa 3 miliarde de ori in fiecare zi. In plus, peste 81% dintre companiile de pe piata au declarat ca au folosit sau doresc sa foloseasca video marketingul pentru a-si promova afacerea.

Companiile si video marketingul

In zilele noastre, fiecare firma incearca sa-si tina capul deasupra apei cand vine vorba despre bugetul atribuit promovarii afacerii. Nici o companie care vrea sa fie numarul 1 pe segmentul de piata pe care este nu isi permite ca sa faca greseli, de aceea multi patroni prefera sa neglijeze inovatiile in marketing si promovarea online si raman la vechiile metode de promovare. Cu toate acestea, adevarul este ca putini sunt cei care mai reusesc sa se mentina pe piata utilizand metode de promovare invechite. Pentru a te mentine pe linia de plutire si mai mult decat atat, pentru a avansa pe piata, este nevoie ca sa apelezi la metode inovatoare, iar video marketingul este cu siguranta ceva inovator.

Video marketingul este o piesa importanta de puzzle, fiind complementar cu SEO (Search Engine Marketing), SMO (Social Media Optimisation), promovare prin newslettere si blogging. Daca lasi orice piesa de puzzle afara din peisaj, aceasta te poate duce la esec. De aceea este extrem de important ca profiti cat mai mult de video marketing pentru a-ti promova compania pe Internet.

In aceasta lume tot mai rapida, fiecare dintre noi ne dorim ca sa avem acces la informatiile care ne intereseaza intr-un mod cat se poate de rapid si de autentic. Atentia oamenilor este atrasa din ce in ce mai greu de mesaje de promovare sau de anumite oferte, daca acestea sunt expuse prea greoi sau mananca mult timp. Aici este unde video marketingul da tot sistemul peste cap, si reinventeaza noi metode de a atrage clientii si vizitatorii virtuali.

Un videoclip te ajuta sa stochezi o cantitate mare de informatii intr-o perioada relativ mica de timp, atragand atentia clientilor prin felurile imagini dinamice si animatii. Atunci cand resusesti sa-ti captivezi clientii si sa-i faci sa-ti ofere un feed-back pozitiv, deja poti fi sigur ca promovarea prin video marketing si-a facut treaba – inca o data. Mai mult, prin video marketing poti sa-ti promovezi cu usurinta brandul (sau imaginea firmei), facand ca logo-ul companiei tale sa rezoneze in mintea clientilor de fiecare data cand acestia vad ceva similar afacerii tale.

No comments yet.

Leave a Reply

Powered by WordPress. Designed by WooThemes