Cel mai important aspect intr-o reclama pe Youtube

five-1181079_960_720Te salut!

In acest articol iti voi spune despre cum sa faci o reclama pe care s-o promovezi prin ad-uri pe Youtube. Aceste idei nu se aplica brandurilor care sunt deja cunoscute. Respectivele companii isi pot promova orice video, pentru ca ele merg pe “brand awareness”.

Deci daca tu ai o companie mica sau mijlocie, atunci ceea ce urmeaza este pentru tine.

Mai intai: unul din avantajele extraordinare pe care le ofera Youtube este faptul ca vizitatorul nu poate inchide anuntul cel putin 5 secunde.

Asa si?

Pai gandeste-te logic: cele mai importante secunde din videoul tau sunt primele 5 secunde.

Si asta ce inseamna?

Ca ai doar 5 secunde la dispozitie pentru a-l impiedica pe vizitator sa dea ‘skip’. Iar pentru ca am lamurit acest aspect, iti voi da cateva ponturi pentru primele 5 secunde.

Ce sa NU faci:

  1. Nu va un video fara voiceover (voce)
  2. Uita de creativitate

Ce sa faci:

  1. Fa o promisiune puternica (ex: Bun gasit! In urmatoarele minute iti voi spune de ce este important sa …. Sau: Daca te-ai intrebat mereu cum ai putea sa economisesti… atunci acest video este pentru tine
  2. Socheaza. Aceasta este ceea ce se numeste in NLP (programare neurolingvistica) ” Pattern interuption”. (ex: Salut; Eu sunt Daniel, iar acesta este un peste. Acest peste este secretul ca tu sa poti slabi). Atunci cand faci asta intrerupi filmul din capul vizitatorului, si ii captezi atentia.
  3. Ofera informatie valoroasa: Lumea e satula de reclame. Sincer, majoritatea sunt niste prostii (asa cred eu)
  4. Fa un tutorial sau o demonstratie. Vrei sa stie vizitatorii cum se face/cum se foloseste produsul/serviciul tau? Simplu: ofera-le un scurt tutorial sau o demonstratie. O reclama video pe youtube care nu arata ca o reclama. Interesant, nu?
  5. Spune-le sa NU inchida video-ul. Am vazut asa ceva intr-o reclama in limba engleza. Tipul din video a spus foarte simplu “Hi. Don’t close this video untill you hear what I have to say…” Adica “nu inchide acest video pana nu afli ce am de spus. Stiu ca este putin ciudat, dar ai sanse mai mari ca vizitatorii sa urmareasca reclama ta de pe youtube.

Acestea fiind spuse, iti recomand sa apelezi la o firma specializata de productie video care stie ce face 🙂

Daca doresti o consultatie gratuita, te invit sa ne contactezi.

O zi superba iti doresc!

Daniel.

No comments yet.

Leave a Reply

Powered by WordPress. Designed by WooThemes