Ce reprezinta video marketingul?

question-mark-1020165_960_720Tot mai multe persoane care doresc sa-si deschida o afacere sau au deja propria afacere au aflat de puterea si beneficiile video marketingului, dar nu stiu exact ce reprezinta acest concept si cum il pot folosi in promovarea afacerii lor. Probabil cea mai simpla definitie a video marketingului este “marketing prin videoclipuri”.

Oricand incorporezi un videoclip in procesul de promovare a afacerii tale pe Internet, aceasta technica face parte din categoria video marketing. Aceasta categorie de marketing online nu este deloc noua, dar devine din ce in ce mai puternica in toate tarile lumii, inclusiv in Romania, de aceea este foarte important ca sa descoperim mai multe lucruri despre acesta metoda unica de promovare a produselor sau a serviciilor unei firme utilizand videoclipuri.

In Statele Unite ale Americii, acest termen este cunoscut de mai bine de 10 ani in lumea de afacerilor. Marile corporatii cum ar fi Coca Cola si McDonalds utilizeaza sute de videoclipuri pentru a-si promova imaginea peste tot pe Internet, cu scopul de a atrage noi clienti si de a-i fideliza pe cei existenti.

In general, pentru promovarea unei companii prin video marketing se folosesc anumite canale de promovare, cum ar fi e-mailuri cu atasamente video, reclame video, add-ons, newsletere video, video streaming, carti de vizita video, video incorporat in motoare de cautare si multe altele.

Conform unui studiu recent realizat in Statele Unite ale Americii de catre Flimp Media si Web Video Marketing Council, se arata ca peste 81% dintre marketeri au utilizat cel putin o data promovarea prin video marketing. Dintre acestia, un numar impresionant de 75%  au postat unul sau mai multe videoclipuri pe site-urile lor, iar 72% le-au postat si pe retelele sociale, cum ar fi Facebook, Twitter sau StumbleUpon. Din numarul total de respondenti, putin mai mult de jumatate, adica 52% au folosit video marketing prin e-mail sau newsletter, iar impactul a fost mai mult decat satisfacator.

Marketing prin video

Utilizand un videclip, poti explica un serviciu sau un produs distribuit de tine mult mai usor, utilizand atat vorbirea cat si limbajul semnelor, eventual si un text care sa apara pe ecran. In general, poti utiliza un videoclip fie in newslettere, fie direct pe site-ul tau, facand o prezentare atragatoare la unul dintre serviciile promovate de tine. De asemenea, poti inregistra un seminar sau un webinar si il poti distribui pe Internet pentru a atrage mai multi clienti sau pentru a-i fideliza pe cei deja existenti.

Promovarea unui video

Termenul de video marketing mai poate include un alt aspect al promovarii pe Internet, si anume promovarea unui videoclip cu scopul de a evidentia imaginea companiei in randul consumatorilor. Aceasta se realizeaza cel mai usor atunci cand reusesti sa ii faci pe potentialii clienti sa “guste” din beneficiile si avantajele pe care le ofera firma ta. Un videoclip bine realizat care este atat de convingator incat nu mai are nevoie de promovare este exact de ceea ce ai nevoie.

O data ce un videoclip de calitate a fost lansat pe Internet, acesta va fi promovat in mod gratuit pe toate canalele de promovare, putand ajunge si la 10,000 vizualizari unice pe zi. Cu siguranta, puterea video marketingului este una exploziva care va incepe sa-si faca simtita prezenta tot mai mult si pe piata online din Romania.

No comments yet.

Leave a Reply

Powered by WordPress. Designed by WooThemes