Care sunt beneficiile video marketingului?

benefitsExista o multitudine de beneficii ale acestui concept modern de video marketing. Acest nou trend care este considerat viitorul de maine al marketingului din zilele noastre este extrem de util tuturor companiilor si firmelor, de la cele mai mici firme pana la corporatiile cu zeci de mii de angajati. Haideti sa ne uitam la 7 beneficii unice ale video marketingului pentru afacerea ta.

1. Atractie la public. Cand vine vorba despre a citi un manual, o revista sau un articol de pe Internet, majoritatea dintre noi incercam sa le frunzarim sau sa citim printre randuri in scopul de a economisi cat mai mult timp. Totusi, cand vine vorba despre vizualizarea unui videoclip interactiv, aproape toti asteptam cu sufletul la gura sa vedem ce ni se prezinta, si suntem cu pana la 70% mai atenti. Acest lucru a fost demonstrat stiintific de catre numerosi cercetari si psihologi din intreaga lume. Un videoclip declanseaza sentimente pe care un text nu le poate trezi niciodata. In consecinta, video marketingul are o atractie garantata la public.

2. Accesibil. Datorita faptului ca video marketingul online devine din ce in ce mai popular, atat in mediul de afaceri, cat si pentru bloggeri si cei care lucreaza in marketing prin afiliere, pretul scade pe zi ce trece. Niciodata nu a fost o perioada mai buna pentru companii de a profita de beneficiile video marketingului, care nu mai sunt deloc scumpe sau inaccesibile.

3. La indemana. Un alt mare avantaj al video marketingului este ca videoclipurile uploadate pe Internet, si in special pe Youtube, pot fi descarcate cu usurinta sau vizualizate direct de pe Internet, fara a trebui sa introduci vreo parola sau sa te complici cu programe de vizualizat videoclipuri. Acesta pot fi accesate si promovate si cand autorul sau cel care le-a uploadatl este offline.

4. Creeaza impresie. Video marketingului este o topica tot mai des discutata in mass media si pe Internet. De obicei, cand cineva primeste un email cu continut video, se simte flatat si va trimite acel email mai departe. Acest lucru este valabil la newsletere, retele de socializare sau ad-uri.

5. Cresterea numarului de vizitatori. Conform statisticilor, un videclip poate sa creasca numarul de vizitatori cu pana la 30% in doar prima luna, si in jur de 50% in urmatoarea perioada de timp. Totodata, dorinta de cumparare creste cu pana la 30%, si achizitiile de produse sau servicii se dezvolta cu circa 22%.

6. Rezultate mult mai bune in motoarele de cautare. Acesta este un beneficiu pe care putini oameni de afaceri si marketeri il cunosc. Intr-adevar, de cand Google a achizitionat Youtube anul trecut, videoclipurile uploadate pe Youtube si pe alte site-uri video sunt extrem de repede anexate de Google. De exemplu, azi poti pune un videoclip pe Youtube despre un anumit serviciu sau o oferta speciala, iar daca acesta atrage la public si este dat mai departe de multi useri de Internet, in doar 2-3 zile acesta poate aparea pe prima pagina in Google dupa cuvintele cheie anexate acestuia.

7. Promoveaza brandul. Nu in ultimul rand, un beneficiu extrem de important pentru fiecare companie este ca prin video marketing poti sa-ti promovezi imaginea firmei mult mai usor, iar cei care vizualizeaza videoclipul vor retine mult mai usor logo-ul firmei tale.

No comments yet.

Leave a Reply

Powered by WordPress. Designed by WooThemes