8 beneficii puternice de marketing pe YouTube

downloadFiecare dintre noi acceseaza Internetul datorita anumitor motive. Unul dintre cele mai importante motive este acela ca dorim sa aflam o anumita informatie care sa ne ajute sa rezolvam o problema. Google a castigat o avere din aceasta: sa ajute oamenii ca tine si ca mine sa gaseasca ceea ce cauta online. Interesant este ca si Youtube are sansa sa devine la fel de faimos ca si Google. De ce oare? Adevarul este ca multi prefera sa vizualizeze un video despre cum se rezolva o anumita problema decat sa caute informatii pe Google. De exemplu, daca doresti sa-ti achizitionezi o pereche de lentile de contact colorate si nu stii exact cum se pun acestea pe ochi sau cum se dau jos, poti sa cauti informatii pe Youtube, si vei gasi zeci de videoclipuri care iti arata cum se realizeaza aceste doua operatiuni. 

Nu este de mirare ca tot mai multe companii incep sa foloseasca serviciile oferite de Youtube pentru promovarea afacerii lor si pentru a atrage mai multi clienti. Youtube ofera o serie de beneficii neintrecute de majoritatea altor retele de promovare, cum ar fi Facebook, Twitter, StumbleUpon sau LinkedIn. Acestea sunt:

– Continut de calitate. Dupa cum am mentionat si inainte, majoritatea clientilor prefera sa vada cum se face ceva decat sa citeasca despre aceasta. Majoritatea videoclipurilor postate pe Youtube sunt de un continut superior, ajutandu-te sa-ti promovezi un produs sau un serviciu extrem de usor.

– Creezi o comunitate. Acesta este un avantaj extrem de important, mai ales pentru companiile care au descoperit puterea comunitatilor online si vor sa profite de aceasta pentru a-si extinde afacerea. Poti folosi Youtube ca si instrument de captivare a clientilor, angrenandu-i in afacerea ta. Asa cum fiecare doreste sa aiba o parere, aceasta ii va face sa se simta mai dornici de a se afilia afacerii tale.

– Economisesti loc pe website. Youtube iti permite sa incorporezi videoclipurile tale direct pe website-ul firmei, fara a ocupa spatiu in plus. In consecinta, site-ul se va incarca la fel de repede ca si inainte, fara ca tu sa ai batai de cap din aceasta cauza.

– SEO-friendly. Un avantaj enorm al Youtube apare atunci cand ai nevoie de un site optimizat SEO pentru motoarele de cautare. De cand Google a achizitionat Youtube anul trecut, videoclipurile de pe Youtube sunt extrem de bine evaluate de catre toate motoarele de cautare. De multe ori, poti uploada un video si a treia zi acesta sa apara pe primele pagini Google, daca are multe like-uri sau share-uri.

– Rezolvi problemele clientilor. Tot mai multe companii folosesc aceasta unealta de promovare la nivel mondial pentru a-si ajuta clientii in legatura cu anumite situatii referitoare la produsele achizitionate. Exact ca in exemplul de mai sus, unde clientii pot vizualiza cum anume se pun lentilele de contact pe ochi, si tu poti promova diferite videoclipuri prin care sa-ti ajuti clientii sa stie cum sa foloseasca produsele sau serviciile pe care le oferi.

– Organizare evenimente. Nu in ultimul rand, cu Youtube orice organizare sau promovare de evenimente devine incredibil de usoara.

No comments yet.

Leave a Reply

Powered by WordPress. Designed by WooThemes