6 sfaturi despre cum sa faci un videoclip pentru campania ta de video marketing

Light_bulb_(yellow)_icon.svgEste cunoscut faptul ca un videoclip atrage atentia oamenilor mult mai repede decat o poza sau un text de promovare. De aceea, de ce sa nu faci un videoclip pentru a-ti promova afacerea? Adevarul este ca aceasta nu este de loc un lucru dificil de facut. Pentru a te ghida in acest sens, am creat 6 sfaturi care sunt listate mai jos.

1. Incepe de la un script. Daca nu vei face asta, iti vei da seama ca nimic nu se leaga, iar video-ul nu are sens. In acest scop, ideile pe puncte sunt mult mai bune decat paragrafele, deoarece pot fi retinute mult mai usor. Pune ideile logic cap la cap si prezinta-le intr-un mod sistematic pentru a ajuta pe fiecare dintre cei care vor vizualiza videoclipul tau sa inteleaga ceea ce spui. In caz ca videoclipul va pune accentul pe promovarea prin imagini, nu pune foarte multe poze complexe, ci bazeaza-te pe imagini simple, dar sugestive.

2. Nu incerca sa impresionezi audienta spunand lucruri false sau exagerand. In general, cei care sunt experti intr-un anumit domeniu isi vor da seama imediat daca ceea ce spui este adevarat sau este doar o exagerare de a ta pentru a le demonstra ca esti expert pe nisa respectiva. Video marketingul este o metoda originala si moderna de a castiga increderea potentialilor clienti, si ce alta metoda mai buna sa-i fidelizezi decat sa le demonstrezi ca esti un as in nisa de piata pe care iti promovezi afacerea?

3. Nu folosi niciodata microfonul incorporat in camera de filmat. O mare greseala pe care multe persoane o fac este sa foloseasca microfonul camerei. Daca faci asta, sunetul va fi deplorabil, iar calitatea videoclipului va scadea simtitor. Achizitioneaza un microfon wireless micut care sa stea agatat de tricou sau de camasa si astfel vei avea mult de castigat.

4. Ia in considerare luminozitatea. Acesta este un aspect extrem de important daca vrei ca video-ul tau sa iasa perfect. Nu filma la fereastra, deoarece camera de filmat se va ajusta la lumina de afara, iar imaginea va fi extrem de intunecata. Pentru a combate luminozitatea excesiva dintr-o camera, utilizeaza o lampa pe care sa ti-o atintesti spre fata. Incearca sa creezi un ambient placut si cu siguranta vei crea un videoclip unic.

5. Contureaza-ti bine fata. Daca vei posta acest video de prezentare pe website, se prea poate ca aceasta sa nu apara la o dimensiune reala, ci la una redusa, pentru a nu-ti ocupa mult loc pe server. Din acest motiv, ai grija ca fata sa fie exact in centrul prezentarii, iar aceasta sa fie conturata bine. Pana la urma, nimeni nu se uita la ce este in spate in fundal, ci la cel care prezinta.

6. Finalizeaza prezentarea cu apel la actiune. Tine minte ca fiecare persoana care vizioneaza un videoclip doreste sa descopere o poveste, iar fiecare poveste se termina cu o concluzie. In cazul videoclipurilor de marketing, cea mai logica si mai de dorit concluzie este un apel pentru cumpararea unui produs, a unui serviciu sau pentru a testa o oferta noua lansata de compania ta.

No comments yet.

Leave a Reply

Powered by WordPress. Designed by WooThemes